The future still looks like the sixties

By

Villa by Powerhouse

“Set in the Dutch woodlands, the program of Villa 1 by Powerhouse Company is optimally oriented towards the views on the terrain and the sun. Half of the program is pushed below ground to meet local zoning regulations, creating a clear dichotomy in the spatial experience of the house: a glass box ground floor where the mass is concentrated in furniture elements and a ‘medieval’ basement, where the spaces are carved out of the mass.

The interior of Villa 1 has been nominated for the category ‘best private interior’ of the Dutch Design Award. The villa is said to “ruthlessly position itself within the tradition of modern (interior) architecture”. The award will be granted on 18 October 2008, during the Dutch Design Week, in Eindhoven.”

Do follow the link below for more dreamy pictures.

(Link: dezeen.com)

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.