A sunken kitchen and letting all the sunlight in

By

Apartment_in_Amsterdam_by_MAMM_Design_dezeen_468_10

An 85-year-old apartment in Amsterdam was recently redesigned by MAMM Design of Japan to provide maximum sunlight for an apparently non-Dutch family of four, which explains the very bright white walls.

The sunken kitchen is quite nifty, creating more space vertically, and by taking away stairs, walls and a part of the upper floor, the designers managed to get sunlight to spread all over the house. Although it looks a lot like an office space in the pictures (see link), I’m still impressed by what this Japanese firm did to a Dutch flat, considering how well they deal with small spaces themselves.

(Link and Photo: www.dezeen.com)

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.