Arnhem picks up concrete award for train station

By

Station-Arnhem-UNStudio-dezeen-936_3

After ages of construction work and trying to find one’s way through and around during the construction, Arnhem’ Central Station is being officially opened to the public this afternoon. It was designed by Amsterdam’s UNStudio who spent almost two decades working on this modern train and bus station with a heavy use of really big metal pillars and seriously twisted concrete. In fact, architect Ben van Berkel of UNStudio wanted to use even more concrete, but the city considered it too risky.

The concrete itself won the station the ‘Betonprijs 2015’ (‘Concrete Award 2015’), so it’s safe to say enough concrete was used to make a splash.

(Links and photo: www.dezeen.com, www.gelderlander.nl)

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.